Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

Een manier om thuis te komen

Logo https://www.umoja.nl/een-manier-om-thuis-te-komen

Elf reizen voerden BLØF naar dertien landen in zes werelddelen. Het idee was simpel: in elk land een liedje opnemen met een plaatselijke artiest. Maar de roadtrip leidde tot meer dan muziek...

Goto first page

Van 2003 tot 2005 reist BLØF de wereld over.

Het souvenir van de muzikale ontdekkingsreis is het succesvolle album Umoja in 2006 en een gelijknamig fonds waarmee al ruim tien jaar kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden worden gesteund.

Goto first page
BLØF maakt muziek met artiesten in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Europa.

Goto first page

Tijdens de reis worden de bandleden ook geraakt door problemen die vooral in ontwikkelingslanden zichtbaar zijn. Zoals armoede en gebrek aan goed drinkwater.

Goto first page

Huizen staan er niet in deze sloppenwijk in Embu. Slechts hokjes opgetrokken uit stukken golfplaat en een paar balken. Afval ligt overal en het stinkt er. Duizenden mensen halen hun water uit een klein stroompje.

Goto first page

De eerste reis naar Kenia en Nigeria maakt indruk. De band wil een bijdrage leveren aan een betere wereld en richt het Umoja Fonds op.

Goto first page

BLØF kiest voor een kleinschalige aanpak, om voeling te houden met de projecten en resultaten te kunnen zien.

Het leven van mensen iets beter en iets duurzamer maken. Dát is het doel.


Goto first page

Eén bestemming staat hoog op de verlanglijst: Cuba. BLØF wil een liedje opnemen met Eliades Ochoa, een van de Cubaanse muzikanten die wereldberoemd is geworden met Buena Vista Social Club.

Goto first page

Het wordt het nummer Hemingway.

En de stem van de zee
Neemt me mee naar huis
Ik ben geen Hemingway

Goto first page

De reis gaat verder. Via Portugal, Argentinië en India komt BLØF terecht in Bhutan, het hoogtepunt van de reis.

Goto first page

De overheid in Bhutan probeert buitenlandse invloeden op het land te beperken. Daarom is het uniek dat BLØF toestemming krijgt het land te bezoeken, een concert te geven en samen met Bhutaanse muzikanten opnamen te maken op de meest unieke locaties.

Goto first page

Met de Japanse slagwerkgroep Kodo neemt BLØF het nummer Aanzoek zonder ringen op. Het wordt de eerste single van Umoja en de tweede nummer 1-hit van BLØF.

Peter Slager over de opnamen: “Bas en ik konden onszelf nauwelijks horen, zo hard ging het. Maar het geluid is niet ruw of lelijk, integendeel, het is mooi en subtiel.“

Goto first page
Als de reis is volbracht heeft BLØF vlaggen gestoken in alle uithoeken van de aarde. Het Umoja Fonds ondersteunt inmiddels biogasinstallaties in Kenia, Nepal en Rwanda, en scholingsprojecten in Mexico en Nicaragua.

Goto first page

Op het Indonesische eiland Sumba investeert het Umoja Fonds in duurzame energie uit water- en windkracht, de zon en biomassa. Deze kleinschalige energiewinning komt ten goede aan gezinnen, scholen en kleine bedrijven.

Goto first page

Broodje zonne-energie? Met een gift van 5 duizend Euro voor de aanschaf van extra zonnepanelen bakken de Barefoot Women in Konta Line nu dagelijks verschillende soorten broodjes in hun solar bakery.

Goto first page

Ter gelegenheid van het 10 jarig jubileum van Umoja brengt Music On Vinyl, samen met Universal Music, het album van BLØF voor het eerst uit op vinyl. Op de speciale uitgave staan vier extra nummers waaronder het nog niet eerder verschenen Regen en Zie mij.

Bestel Umoja op vinyl
Webshop

Goto first page

Foto’s
Frank van der Meijden,
behalve foto vinyl.
Foto vinyl
Set Vexy
Video
Chiem van Houweninge jr.  
Management
Agents After All
Interactieve website
Scrollytelling        

Een deel van de teksten op deze website is afkomstig uit het boek ‘HIER 20 Jaar BLØF’, geschreven door Ernst Jan Rozendaal.

Lees meer op:www.blof.nl
www.umojafonds.nl                    

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue